Workshop biotechnische dagen 2013

Geschreven door: Maringa

15 nov, 2013

0

Wat anders zal het dit jaar zijn. Niet meer me druk moeten maken over het congres, of de standhouders wel tevreden zijn en noem maar op.
15 jaar heb ik de Biotechnische dagen bezocht en geholpen organiseren. In die 15 jaar heb ik 1 jaar, door omstandigheden, overgeslagen. Ik heb 9 jaar in de commissie Biotechnische Dagen gezeten. Loslaten is moeilijk!

Dit jaar is alles anders. Ik werk niet meer in het vakgebied en verzorg “alleen maar” de app en een workshop op de biotechnische dagen.
Dus helemaal loslaten hoef ik het nog niet, ik kan rustig afkicken.
En dat voelt fijn.

Fijn omdat ik nu bezig ben met iets wat ik helemaal leuk vind, mensen meenemen op een ontdekkingsreis in het sociale media landschap.
En dat is bij deze groep vakmensen een extra uitdaging, hun beroep is nogal controversieel en er heerst een taboe op.

Hoe kun je beter uitleggen wat de leuke dingen en gevaren zijn van sociale media dan praten uit eigen ervaring?
Hoe mooi is het om mijn vorige vakgebied te combineren met mijn huidige?

Makkelijk is het niet!
Vorige week heb ik een try out gegeven voor een select groepje, de basis staat en daar waren ze enthousiast over. Wel moet ik hier en daar een beetje bijslijpen om het meer een verhaal te maken. Ook dat is zo fijn, doordat je jaren met deze groep mensen hebt samengewerkt ken je ze en kun je hun opbouwende kritiek hebben en waardeer je het ook. Ik wel in ieder geval!

De workshop op de biotechnische dagen was in één woord geweldig. Ik heb ervan genoten om deze leuke groep aan het discussiëren te zien over verschillende onderwerpen zoals wat je wel of niet op facebook plaatst of wie er fout is als je oproept om iemand te boycotten op sociale media en dat een verkeerde wending neemt.
Ook was het een feest om zoveel dierbare oud-collega’s uit het hele land, en daarbuiten, weer te zien en spreken.

ik vond het heerlijk om te doen en heb leuke reacties gehad.

Voor iedereen die wil weten over welk vakgebied ik het heb… de presentatie is te bekijken op slideshare.
En zoals beloofd tijdens de workshop, een link naar de PDF met achtergrondinformatie en veiligheidsinstellingen of scan de QR code QR_SocialemediaPDF141113

Iedereen die een mening heeft over het onderwerp, voel je vrij om hieronder te reageren!
Ik ga graag de dialoog aan want al werk ik niet meer met proefdieren, ze gaan me nog altijd aan het hart!

0 reacties